Skips Sails zeilen

Experts in Sails & Rigging

Met Skips Sails heeft Flevo Marina een kwalitatief hoogstaande zeilmakerij in huis. Skips Sails is dealer van de gerenommeerde zeilen UK-De Vries Sails en SailSelect en is gespecialiseerd in de productie van kappen en canvasproducten.

Wat Skips Sails uniek maakt..

.. is dat onze specialisten oplossingen hebben op de meest uiteenlopende vragen. Wij kunnen alle reparaties op onze thuisbasis uitvoeren. Daarnaast doen wij nog veel meer. Zo is het produceren van wintertenten een belangrijke tak van onze werkzaamheden. Ook kunt u bij ons terecht voor het wassen van de zeilen en de kappen.

U ziet het, uw complete tuigage is bij ons in ervaren handen. Van het kleinste onderdeel tot het complexe project. Wij kunnen het voor u verzorgen.

skips sails rigging

Jachtzeilen

Zeilen kent vele facetten, een rondje over de plas, van haven naar haven in Zeeland, langs de kust of over het IJsselmeer, scharrelen over het wad, een oversteek naar Engeland of verder of een korte avondwedstrijd…..

Voor al deze vaargebieden heeft Skips Sails de juiste zeilen. Zeilers zijn individualisten en geen twee zeilers zijn hetzelfde. Daarom leveren wij alle soorten zeilen, op maat gemaakt. Wij komen bij u aan boord en nemen de maten van de tuigage op. Aan de hand daarvan maken onze leveranciers een perfect zeilplan wat past bij uw vaargebied en zeilambitie. Als gepassioneerde toer- en wedstrijdzeilers komen wij samen met u tot de beste zeilkeuze.

Toerzeilen of wedstrijdzeilen, ons doel is om goede, snelle en betrouwbare zeilen te maken die lang meegaan en u veel zeilplezier geven.

Canvaswerk

Skips Sails heeft een zeer goede reputatie opgebouwd op het gebied van buiskappen, bimini’s en tentwerk.

Een model passend bij uw jacht, gemaakt met oog voor detail en perfect afgewerkt. Vergelijk onze producten met dat van andere zeilmakers en u ziet waar onze zeilmakers in uitblinken. Als één van de weinige zeilmakers vouwen wij de voornaden in. Dit heeft bij een stoffen kap als groot voordeel dat de stof niet kan rafelen, zelfs na het wassen blijft de naad netjes en strak. In onze beide vestigingen (Flevo Marina en Jachthaven Hindeloopen) worden buiskappen, tenten en hoezen gemaakt. Voor informatie kunt u direct contact opnemen met de vestiging het dichtst bij uw thuishaven.

Tuigages

Skips Sails verzorgt complete tuigages voor kleine en grote jachten.
We leveren en plaatsen masten, gieken en rolreefsystemen van gerenommeerde merken. Kennis van zaken, een goed advies, de beste materialen en de modernste apparatuur: dé bestanddelen van een tuigage die STAAT.

Voor het leveren en onderhouden van voorstag-profielen van o.a. Furlex, Profurl en Facnor bent u bij ons aan het juiste adres. Zo hebben wij van veel Furlex types de reparatieonderdelen op voorraad.

Nieuwe masten leveren wij van Seldén, Master masten, Neutmast en Sparcraft.

Bij Skips Sails bent u ook aan het juiste adres voor het trimmen van uw mast. Onze tuigers kijken naar de deck layout en denken graag met u mee of het bedienen van de zeilen gemakkelijker kan.

Daarnaast kunt u ook terecht voor staaldraad. Wij kunnen voor uw schip staaldraad op maat maken en terminals walsen aan nieuwe stagen tot en met 12 mm.

Lijnen

Corderie Henri Lancelin uit Frankrijk maakt zowel lijnen voor boten als voor de industrie.

Skips Sails heeft sinds januari 2016 het exclusieve dealerschap aan de oostkant van het IJssel- en Markermeer voor touwwerk van Lancelin. Wij hebben voor Lancelin gekozen vanwege de uitmuntende kwaliteit en hoge mate van innovatie. Lancelin, de importeur en wij werken met een uniek kleurenschema voor vallen en schoten, zo heeft iedere lijn aan boord een basiskleur en is daardoor heel herkenbaar. Maar ook voor lijnen met een specifieke kleurencombinatie biedt Lancelin vele mogelijkheden. Onze tuigers maken uw nieuwe lijnen graag voor u op maat en voorzien deze van een goede sterke splits.

Dit hoogwaardige touwwerk kunt u gebruiken voor vallen, schoten, trimlijnen en landvasten.

skips Sails Lijnen

Wij zijn op werkdagen open van 8.30 tot 12.30 en van 13.00 tot 17.00 uur geopend.
Tussen 1 maart en 1 december zijn wij op zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur geopend.

Tel. +31 (0)88-0504178

Voor het afleveren van spullen/materialen kunt u altijd terecht op het havenkantoor. Halen van spullen/materialen graag in overleg / op afspraak.

Naast onze vestiging op Flevo Marina hebben wij ook een vestiging op Jachthaven Hindeloopen.

     

    Velden met een* zijn verplicht

    Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief
    Meld u aan voor onze digitale nieuwsbrief