Welkom bij Flevo Marina Watersportcentrum

Nieuws

Canvas Wintertent

Voor optimale bescherming van uw schip tijdens de winter adviseren wij een wintertent.

Wij kennen drie type wintertenten:

  • Type 1 voor schepen met staande mast, waarbij de wintertent gemonteerd wordt vanaf de giek tot bovenkant van de scepters.
  • Type 2 voor schepen met staande mast – de tent wordt gemaakt over de gehele boot en ligt over de giek naar de voetrail.
  • Type 3 voor schepen met liggende mast. De tent komt over de (liggende) mast heen of over een balkenconstructie en loopt tot over het potdeksel en voorbij de schuurlijst.

Wij geven zelf de voorkeur aan de wintertent, type 2. Deze wordt namelijk uitgevoerd over de gehele boot, vanaf giekhoogte naar de voetrail en loopt niet over de scepters heen. De tent heeft een korte overslag van ongeveer 10 cm en is in twee delen uitgevoerd. De tent wordt geleverd met uitsparingen voor de verstaging en landvastopeningen, en met extra verstevigingen bij o.a. de giek en scepters.

De wintertent wordt door ons standaard uitgevoerd in Weathermax doek, in de kleur blauw of grijs. Voor overige kleuren geldt een meerprijs van 10%. Weathermax doek is licht in gewicht en nagenoeg ongevoelig voor schimmel en algen. Het doek is duurzaam en sterk. Door het compacte weefsel is de wintertent makkelijk op te vouwen en op te bergen.

De wintertent wordt door ons aangemeten en geplaatst. Na de eerste winter haalt u zelf de tent er af en kunt u deze bij de zeilmakerij afleveren. Het opslaan van de wintertent tijdens de eerste zomer (na oplevering) is gratis. Wilt u een offerte ontvangen? Stuurt u dan een mail naar info@flevomarina.com of bel met Remco Beernink van Skips Sails & Rigging, op telefoonnummer 088 0504178.